DIGITAAL AANBOD VAN MENTAL HEALTH FIRST AID PRODUCTEN

28 april 2020

Mental Health First Aid Nederland blijft actief, het hele team werkt op afstand. De behoefte aan vaardigheden op het gebied van eerste hulp bij mentale problemen is nog nooit zo groot geweest en we boeken vooruitgang met onze eigen organisatorische geplande reactie op COVID-19.

We richten ons nu op de snelle ontwikkeling en aanpassing van ons cursusmateriaal voor de levering van blended MHFA-cursussen.

Onze aanbod zal deze periode opgebouwd worden uit drie componenten:

  1. Gratis MHFA-app, beschikbaar voor Apple en Android.

In de app staan zowel richtlijnen in relatie tot de crisis ten gevolge van COVID-19 als richtlijnen hoe te handelen bij diverse psychische problemen. Daarnaast kan je in de app ook een zelfscan doen: wat weet ik al over eerste hulp bij psychische problemen, vind je in de app telefoonnummers die je kunt bellen in crisissituaties en staan tips om het gesprek aan te gaan over mentale problemen.

  1. De direct beschikbare zelfstandige online e-learning “online cursus mentale gezondheid standaard of jeugd”
    Informatie over de online cursus:
    Wat is mentale gezondheid? En welke vooroordelen bestaan erover? Leer de basisprincipes in deze online cursus en leer signalen te herkennen van veelvoorkomende psychische problemen. Na deze online cursus kun je een inschatting maken of iemand misschien een helpende hand nodig heeft. Je krijgt een beeld van hoe je iemand zou kunnen benaderen en wat de eventuele stappen zijn die daarop kunnen volgen. Deelname aan de online cursus Mentale Gezondheid kost 75 euro (inclusief BTW).

Met de online cursus mentale gezondheid word je nog geen ‘first responder’ MHFA. De praktische toepassing van ‘Eerste hulp bij psychische problemen’ kun je leren tijdens de klassieke cursussen MHFA en Youth MHFA.

Aanvullende informatie en mogelijkheid om in te schrijven: vind je hier. https://mhfa.nl/online-cursus-mentale-gezondheid

Demoversie: online cursus mentale gezondheid

  1. Blended variant van de cursus MHFA bestaande uit online aanbod in combinatie met face to face videogesprek onder leiding van een gecertificeerd trainer.

 

Het leveren van evidence-based cursussen, het garanderen van kwalitatief hoogwaardige content, het bereiken van leerresultaten en de veiligheid van de deelnemers zijn essentiële onderdelen van al onze cursussen en dit zal ook gelden voor ons nieuwe blended cursusaanbod.

 

Verwacht wordt dat onze blended MHFA-cursus uiterlijk 1 mei 2020 beschikbaar zal zijn. Als u op de hoogte wilt worden gesteld zodra de cursussen beschikbaar zijn, stuur dan een mail naar info@mhfa.nl

Doe mee aan de MHFA cursus Kennis. Inschatten. Handelen.

Vind je cursus