Drie manieren waarop u de technologie kunt gebruiken om verbonden te blijven terwijl er sprake is van fysieke afstand.

28 april 2020

Het houden van fysieke afstand kan moeilijk zijn. Naarmate we minder tijd besteden aan sociale interactie met anderen, wordt het waarschijnlijker dat we gevoelens van isolement, eenzaamheid of zelfs angst ervaren.

Het is belangrijk om te onthouden dat, ook al ben je nu binnen, je niet alleen bent. Dankzij de technologie zijn je familie en vrienden slechts een paar klikken van je verwijderd.

Probeer deze drie eenvoudige manieren te gebruiken om in contact te blijven met geliefden over de hele wereld, terwijl je de fysiek afstand behoudt.

  • Maak verbinding op video. Met toepassingen zoals Facetime, WhatsApp, Zoom en Skype kun jij binnen enkele minuten een videogesprek voeren op jouw telefoon of computer. Gebruik dit om elke dag verbinding te maken met vrienden en familie om hen en jezelf eraan te herinneren dat je niet alleen bent.
  • Bezoek virtuele evenementen. Je kunt videoplatforms gebruiken voor livestream-evenementen, zoals verjaardagen, jubilea of zelfs bruiloften. Je kan ook zelf een virtueel evenement plannen en houden met vrienden, zoals een bingo of online spel.
  • Maak een Netflix-feestje. Organiseer online filmavonden met vrienden en familie via Netflix Party. Met deze applicatie kunt u uw video’s synchroniseren en terwijl u samen kijkt, praten via een groeps-chat.

Als je nog steeds moeite hebt om gevoelens van verdriet of angst te reguleren, kan het thuis beoefenen van zelfzorgstrategieën helpen. Je kan ook contact opnemen met de huisarts en samen te bepalen welke vorm van (professionele) hulp voor jou passend is, in deze situatie.

Je bent niet alleen! Er zijn middelen en mensen beschikbaar om jou te ondersteunen in deze moeilijke tijd, en samen kunnen we het verschil zijn tijdens COVID-19.

Download de gratis MHFA-app, beschikbaar voor Apple en Android.
In de app staan zowel de richtlijnen in relatie tot de crisis ten gevolge van COVID-19, waaronder “Hoe kan je iemand ondersteunen die, door de crisis veroorzaakt door COVID-19, mentale problemen heeft ontwikkeld?” als richtlijnen hoe te handelen bij diverse psychische problemen. Daarnaast kan je in de app ook een zelfscan doen: wat weet ik al over eerste hulp bij psychische problemen, vind je in de app telefoonnummers die je kunt bellen in crisissituaties en staan tips om het gesprek aan te gaan over mentale problemen.

Doe mee aan de MHFA cursus Kennis. Inschatten. Handelen.

Vind je cursus