Eerste groep trainers Youth MHFA opgeleid

4 oktober 2018

Een enthousiaste groep gecertificeerde trainers MHFA hebben de opleiding tot trainer Youth MHFA afgerond. Youth MHFA is een nieuw product van MHFA Nederland; eerste hulp bij psychische problemen bij jongeren. Deze cursus is bestemd voor volwassenen die wonen en/of werken met jongeren, zoals ouders, docenten, sportcoaches, vrijwilligers binnen de scouting, winkelpersoneel, wijkteams, begeleiders van tal van vrijetijdsbestedingen zoals bijvoorbeeld voetbaltrainers, wijkagenten, politie etc. 

Waarom YMHFA?

Psychische problemen treden meestal voor het eerst op in de adolescentie of bij jongvolwassenen. De helft van alle mensen die ooit een psychische aandoening hebben, ervaart de eerste periode daarvan voor zijn 25e jaar. Wanneer psychische problemen al zo vroeg tot uiting komen, is de kans groter dat dit een groot deel van het leven van een persoon zal bepalen. Naast de invloed op gezondheid, wordt ook de opleiding, het vinden van een baan, de woonomstandigheden en het vinden van een partner of het aangaan van sociale relaties bepaald. Adolescenten en jongvolwassenen zoeken vaak geen hulp. De kennis en houding van volwassenen in de omgeving van een adolescent bepalen of er wel of geen hulp wordt gezocht en hoe snel.

De cursus

In deze internationaal erkende cursus leer je hoe je eerste hulp kunt bieden aan jongeren met (beginnende) psychische problemen of aan jongeren die in een crisis verkeren. In de cursus krijg je informatie over veel voorkomende psychische aandoeningen bij jongeren en leer je hoe je het gesprek kunt aangaan met een jongere waarvan je vermoed dat deze psychische problemen heeft. Na de cursus kan je een jongere de hand reiken; je kunt echt het verschil maken voor iemand die zich mogelijk heel eenzaam voelt en die verstrikt is geraakt in de problemen die hij ervaart.

Meer informatie

Wil je meer over deze cursus weten? Stuur een mailtje naar info@mhfa.nl

 

Doe mee aan de MHFA cursus Kennis. Inschatten. Handelen.

Vind je cursus