In company cursus volgen Kennis. Inschatten. Handelen.

Voor bedrijven en organisaties kan een klassikale in company cursus ‘Eerste hulp bij psychische problemen’ heel interessant zijn. In de cursus leer je hoe je een gesprek kunt voeren als je signaleert dat iemand (werk)stress of psychische problemen ervaart.

Hoe eerder dit gesprek wordt gevoerd, hoe sneller kan worden gekeken wat geschikte hulpmiddelen voor de betreffende medewerker zijn zodat hij kan herstellen. Daarmee creëer je een win-win situatie; zowel voor de werknemer als voor de organisatie.

Belangrijk hierbij is dat in dit gesprek contact wordt gemaakt van mens tot mens, los van rollen en functies. Dat biedt veiligheid en vormt de basis om vervolgens in eventuele oplossingsrichtingen te kunnen denken.

In company cursus Voor wie?

Deze cursus kan in company worden verzorgd voor bijvoorbeeld leidinggevenden, medewerkers van HRM-afdelingen maar zeker ook aan teams. Het signaleren en bespreekbaar maken hoeft namelijk niet beperkt te blijven tot leidinggevenden. Ook collega’s kunnen veel betekenen voor een medewerker die overprikkeld is of psychische problemen ontwikkelt.

Het gaat er om dat er ruimte is om het gesprek aan te gaan, dat iemand zich gezien en gehoord voelt en zich veilig genoeg voelt om zijn problemen te bespreken. Dan ontstaat er ook ruimte om samen naar eventuele oplossingen te zoeken.

Ook kan het voor de ander een opluchting zijn om problemen met iemand te kunnen delen of een luisterend oor te vinden. Een open sfeer waarin mogelijke problemen kunnen worden besproken zonder daarbij te oordelen, draagt zeker bij aan een gezonde en vitale bedrijfscultuur.

De cursus wordt gegeven door MHFA-gecertificeerde trainers

Deelnemers: minimaal 8, maximaal 15 personen per groep

Duur: 4 bijeenkomsten van 3 uur

Adviesprijs: In company op aanvraag

Meer weten?

Een vrijblijvend gesprek over wat MHFA voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen is uiteraard mogelijk. Neem contact met ons op via info@mhfa.nl of met onze samenwerkingspartner in jouw regio.

De folder over de cursus kun je hieronder openen.

Folder MHFA standaard