MHFA kwam naar je toe deze zomer

24 juni 2019

Zaterdag 22 juni was MHFA aanwezig bij Last Man Standing in Ermelo, georganiseerd door Mind. Een mooi evenement op een zonnige dag. Bijna 300 deelnemers stonden korte of lange tijd op een paal om aandacht te vragen voor jongeren met psychische problemen.

Dat is hard nodig, want een hele generatie dreigt psychisch ongezond op te groeien door o.a. schooldruk en psychische problemen. De sponsorgelden die door dit evenement worden verkregen worden aangewend om voorlichting te geven, hulp en advies te bieden, openheid te bevorderen en de Mind Young Academy op scholen aan te bieden. Het evenement is druk bezocht en veel deelnemers hebben 6 uur lang op een paal in het water gestaan. Een knappe prestatie!

Het was de eerste keer dat MHFA op een groot, landelijk evenement vertegenwoordigd was. De contacten tussen EHBO en MHFA waren snel gelegd. De samenwerking was prima en zeker voor herhaling vatbaar. Het was goed om te horen dat de aanwezigheid van MHFA als toegevoegde waarde werd gezien; niet alleen door de EHBO-collega’s maar ook door organisator Mind. De aanwezige MHFA-trainers hebben daarnaast met diverse belangstellenden over de cursus gesproken.

Maar je kon ook MHFA-trainers ontmoeten op zondag 16 juni op de jaarlijkse braderie in stadsdeel Gestel in de gemeente Eindhoven. Er was volop belangstelling voor de cursus ‘Eerste hulp bij psychische problemen’. Ook hier hebben de aanwezige trainers mooie gesprekken gevoerd met braderie-bezoekers.

Doe mee aan de MHFA cursus Kennis. Inschatten. Handelen.

Vind je cursus