MHFA cursus volgen Kennis. Inschatten. Handelen.

In de cursus vergroot je je kennis over psychische aandoeningen en leer je situaties beter inschatten. Je oefent hoe je het gesprek kunt aangaan met iemand die psychische problemen ervaart en hoe je kunt handelen als iemand in een crisis verkeert. Met de kennis en vaardigheden die je in de cursus leert, kun je echt het verschil maken in het leven van iemand die het psychisch moeilijk heeft.

Kennis over psychische problemen

Beter om gaan met mensen met psychische problemen

Mentaal fit op de werkvloer

Landelijke dekking

Bedrijven In-company cursus

Als meerdere medewerkers in je organisatie de cursus willen volgen of als je de cursus wilt opnemen in een eigen opleidingsprogramma, kunnen we de cursus ‘in company’ voor je verzorgen. Neem hiervoor contact met ons op.

Of neem contact op met onze samenwerkingspartner in jouw GHOR-regio.

info@mhfa.nl GHOR-regiopartners

Wat leer je? Bied eerste hulp

Wij leren je eerste hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen. Je krijgt informatie over de meest voorkomende psychische problemen en je oefent hoe je het gesprek kunt aangaan. Ook weet je na afloop van de cursus hoe je moet handelen in een crisissituatie en hoe je de juiste hulpdienst kunt alarmeren.

Officieel MHFA-certificaat
Om het certificaat MHFA te behalen en als ‘first responder MHFA’ te worden geregistreerd is het nodig dat je alle bijeenkomsten van de cursus hebt bijgewoond, dat je de toets in de e-learning met goed gevolg hebt afgelegd en dat je de evaluatie in de e-learning hebt ingevuld. Daarna staat er een certificaat voor je klaar dat 3 jaar geldig is.

De cursus wordt gegeven door MHFA-gecertificeerde trainers

Deelnemers: minimaal 8, maximaal 15 personen per groep

Duur: 4 bijeenkomsten van 3 uur, verspreid over 4 à 5 weken

Adviesprijs: 290,00 euro (excl. BTW) per persoon

(prijs is mede afhankelijk van bv. locatie en aanvullende service)

Cursusmateriaal Handboek en e-learning

Bij de cursus hoort een Nederlandstalig handboek dat je na de cursus als handig naslagwerk kunt gebruiken. In de cursus wordt veel gebruik gemaakt van film. Een aantal hiervan is via het MHFA YouTube kanaal beschikbaar.

Ondersteunend aan de klassikale bijeenkomsten van de cursus kun je gebruik maken van een e-learning. Deze e-learning is niet verplicht maar kan je wel helpen om de kennis die je in de cursus hebt geleerd beter vast te houden.

Ook is een gratis app voor Android en iOS met onder andere praktische informatie over MHFA beschikbaar.

 

Ontwikkeld in Australië

De MHFA-oprichters zijn Betty Kitchener en professor Tony Jorm. Neem eens een kijkje op de Australische site van Mental Health First Aid.

Testimonials Wat wordt er over ons gezegd

“Dankzij de cursus kijk ik veel opener naar mensen. Het creëert begrip. Je leert je verder te kijken dan je eerste oordeel. Het helpt mij op mijn werk. Maar vooral gewoon… als mens.”

“Door elkaar ’n luisterend oor te bieden en oog te hebben voor de problemen van een ander, wordt vaak erger voorkomen…

In deze cursus heb ik goede tips en trucs geleerd die makkelijk toe te passen zijn in het dagelijks leven, zowel privé als op de werkvloer.”

“Je leert als beroepskracht om weer als mens te kijken. Belangrijk dat we daar aandacht voor blijven houden. Daar maakt het verschil voor onze inwoners.”

Partners in heel Nederland beschikbaar

Doe mee aan de MHFA cursus Kennis. Inschatten. Handelen.

Vind je cursus