Pilot opfriscursus een succes!

25 september 2020

Wat was het een feest voor ons om cursisten ‘van het eerste uur’ terug te zien voor de pilots van de opfriscursus! Zij hebben hun certificaat met 3 jaar verlengd. We waren blij verrast om te horen hoeveel ze nog weten en dat velen het MHFA gedachtegoed al helemaal eigen hebben gemaakt. Het was echt een cadeautje voor ons!

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om de opfriscursus te vertalen naar de Nederlandse situatie. Gelukkig waren er cursisten bereid om aan een viertal pilotgroepen mee te doen zodat wij met het nieuwe materiaal konden werken. Dankzij de inbreng van deze cursisten kunnen we nu de puntjes op de i gaan zetten zodat we deze cursus aan het MHFA-aanbod kunnen toevoegen.

We kunnen nu ook aan de slag om een mooie trainingsdag voor trainers op te zetten zodat zij goed zijn toegerust om volgend jaar deze cursus te gaan verzorgen.

De opfriscursus bestaat uit 1 dagdeel van 4 uur waarin kennis over psychische aandoeningen wordt opgefrist, waarin geoefend kan worden met het MHFA Actieplan en waarin nog eens geoefend kan worden hoe je het gesprek aangaat als iemand suïcidale gedachten heeft. Na afloop van de opfriscursus ontvang je een nieuw certificaat en ben je voor een nieuwe periode van 3 jaar ‘first responder MHFA’.

We kijken er naar uit om volgend jaar vele cursisten in deze nieuwe cursus terug te zien!

Doe mee aan de MHFA cursus Kennis. Inschatten. Handelen.

Vind je cursus