Werkstress? Maak het bespreekbaar!

13 november 2019

Werkstressproblematiek neemt hand over hand toe. Inmiddels is ongeveer 35% van het ziekteverzuim werkgerelateerd. Dit kost niet alleen organisaties en onze samenleving veel geld; het ontneemt veel werknemers levensvreugde en arbeidssatisfactie.

Balans draagkracht/draaglast

Werkstress kan diverse oorzaken hebben en heeft ook te maken met de draagkracht en draaglast van iedere individuele werknemer. De balans tussen draagkracht en draaglast ziet er voor ieder individu namelijk anders uit. Daar waar de ene werknemer opleeft bij een strakke deadline en een hoog werktempo kan een andere werknemer, onder dezelfde omstandigheden, opbranden. Andere factoren die een rol kunnen spelen zijn onder andere autonomie in het werk, flexibele werktijden, ondersteuning van management en collega’s, een gezonde leefstijl of positieve houding. Ook kan stress door omstandigheden buiten de werkvloer worden veroorzaakt.

Signaleren

De gevolgen van werkstress kunnen al voelbaar zijn in een organisatie nog voordat ziekteverzuim aan de orde komt. Medewerkers kunnen eerder overprikkelt raken waardoor de werksfeer wordt beïnvloed of de arbeidsproductiviteit afneemt. Belangrijk is om deze signalen tijdig op te pikken en bespreekbaar te maken om daadwerkelijk ziekteverzuim te voorkomen.

Bespreekbaar maken

Als je ziet of bemerkt dat een van de medewerkers of een collega signalen van overprikkeling laat zien, kun je dat bespreekbaar maken. Benoemen wat je ziet, je zorgen uitspreken en kijken of de je ander bij kunt staan om eventueel geschikte hulp in te schakelen, is voor veel mensen nog niet vanzelfsprekend. Onbekendheid met signalen en niet weten hoe te handelen kan een drempel zijn om het gesprek aan te gaan. Toch is het belangrijk om contact te maken; er bestaat een grote kans dat je zo kunt voorkomen dat de ander ernstigere problemen gaat ervaren.

Contact maken

In de cursus ‘Eerste hulp bij psychische problemen’ leer je hoe je een gesprek kunt voeren als je signaleert dat iemand (werk)stress of psychische problemen ervaart. Hoe eerder dit gesprek wordt gevoerd, hoe sneller kan worden gekeken wat geschikte hulpmiddelen voor de betreffende medewerker zijn zodat hij kan herstellen. Daarmee creëer je een win-win situatie; zowel voor de werknemer als voor de organisatie.

Cursus volgen? Kijk hier voor het actuele aanbod of neem contact op met de regiocoördinator MHFA in je eigen regio en vraag naar de mogelijkheden voor een in company cursus.

Doe mee aan de MHFA cursus Kennis. Inschatten. Handelen.

Vind je cursus