MHFA cursus volgen Kennis. Inschatten. Handelen.

In de internationaal erkende cursus krijg je informatie over psychische aandoeningen bij jongeren. Je leert de signalen van psychische problemen bij jongeren beter te herkennen en je oefent hoe je het gesprek met een jongere aan kunt gaan. Ook weet je na de cursus hoe je de juiste hulpdiensten kunt inschakelen als een jongere in een crisis verkeert.

Kennis over psychische problemen

Beter om gaan met mensen met psychische problemen

Mentaal fit op school, tijdens studie en op de werkvloer

Landelijke dekking

Bedrijven In-company cursus

Als meerdere medewerkers in je organisatie de cursus willen volgen of als je de cursus wilt opnemen in een eigen opleidingsprogramma, kunnen we de cursus ‘in company’ voor je verzorgen. Neem hiervoor contact met ons op:

Of neem contact op met onze samenwerkingspartner in jouw GHOR-regio.

info@mhfa.nl GHOR-regiopartners

Wat leer je? Bied eerste hulp

Wij leren je eerste hulp te bieden aan jongeren met (beginnende) psychische problemen. Je krijgt informatie over de meest voorkomende psychische problemen en je oefent hoe je het gesprek met een jongere kunt aangaan. Ook weet je na afloop van de cursus hoe je moet handelen in een crisissituatie en hoe je de juiste hulpdienst kunt alarmeren.

Officieel MHFA-certificaat
Om het certificaat MHFA te behalen en als ‘first responder MHFA’ te worden geregistreerd is het nodig dat je alle bijeenkomsten van de cursus hebt bijgewoond, dat je de toets in de e-learning met goed gevolg hebt afgelegd en dat je de evaluatie in de e-learning hebt ingevuld. Daarna staat er een certificaat voor je klaar dat 3 jaar geldig is.

De cursus wordt gegeven door Youth MHFA-gecertificeerde trainers

Deelnemers: minimaal 8, maximaal 15 personen per groep

Duur: 4x 3,5 uur of 2 dagen 7 uur.

Adviesprijs: 300,00 euro (excl. BTW) per persoon

(prijs is mede afhankelijk van bv. locatie en aanvullende service)

Cursusmateriaal Handboek en e-learning

Bij de cursus hoort een Nederlandstalig handboek dat je na de cursus als handig naslagwerk kunt gebruiken. In de cursus wordt veel gebruik gemaakt van film. Een aantal hiervan is via het MHFA YouTube kanaal beschikbaar.

Ondersteunend aan de klassikale bijeenkomsten van de cursus kun je gebruik maken van een e-learning. Deze e-learning is niet verplicht maar kan je wel helpen om de kennis die je in de cursus hebt geleerd beter vast te houden.

Ook is een gratis app voor Android en iOS met onder andere praktische informatie over MHFA beschikbaar.

 

 

Ontwikkeld in Australië

De MHFA-oprichters zijn Betty Kitchener en professor Tony Jorm. Neem eens een kijkje op de Australische site van Mental Health First Aid.

Testimonials Wat er over ons gezegd wordt

“Het is ongelofelijk, maar vanochtend heb ik dankzij de BLIZZ methode een zeer openhartig gesprek met mijn dochter gehad. Door de methode zo bewust toe te passen, ging ik niet voorbij aan wat voor haar belangrijk was. Niet normaal, wat een groot effect het heeft.”

Partners in heel Nederland beschikbaar

Doe mee aan de MHFA cursus Kennis. Inschatten. Handelen.

Vind je cursus